lauantai 16. marraskuuta 2013

Tiaisten laulu

Talitintit laulavat lättänästi, koska ovat talviruokinnan vuoksi talo-orientoituneita. Puita katselevan tiaisen laulu on paljon linnunlaulumaisempi musikaalinen tunnelmallisempi ja korukuvioisempi.
Näyttäisi olevan niin, että yksivuotiaat ja vanhemmat tiaiset ovat viisaita, koska ne ovat kärsdineet talven ja joutuneet siksi turvautumaan suurimpaan osaamaansa taitotasoon, kun taas poikaset vetävät ränttätänttää, kun eivät ymmärrä, mihin niitä kaikkia hienouksia tarvitaan, kun hengissä selvitään vallan mainiosta mitä taitotasoa pitkin vain.
Jos jollakin paikalla tiaiset joskus laulavat skräks-skräks ja toiste kauniisti linnunlaulun hengessä, niin ne ovat eri tiasparvia samassa paikassa: nuoret laulavat epäviisaasti ja soinnittomammin, kun taas vanhempien tiaisten parvi on viisas ja elävöittävä laulultaan.
Usein käy myös niin, että yksi tiainen aloittaa laulaen omalla tyylillään jotakin omasta mielestään viisasta, ja siihen vastaavat viereisistä puista muut tiaiset samantapaista sosiaalisesti säestäen. Yksi on siis rehelline ja muut cvain matkivat eikäniiden oma näkemys tule esiin.
Taloa katsova tiainen on tyhmä ja luontoa ihaileva viisas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti